Italiaans leer, Toscaans leer, Luxe leer, Hoogwaardig leer, Vintage leer

Italiaanse leerproductie

Leer wordt gemaakt door de huid van een dier, normaal gesproken een koe, te looien, wat een slijtvast maar flexibel materiaal oplevert om mee te werken. Traditioneel werd de huid langzaam en zorgvuldig gelooid met behulp van natuurlijke tannines gewonnen uit kastanjeschors, bladeren, wortels en andere plantenextracten. Meer recentelijk, in onze drukke, moderne consumptiemaatschappij, wordt dit looiproces nu vaker gedaan door chemicaliën te gebruiken, omdat dit een veel sneller en gemakkelijker proces is.

Chemisch looien is snel, vaak slechts 24 uur, waardoor meer artikelen in een kortere tijd kunnen worden geproduceerd en bijgevolg tegen lagere prijzen kunnen worden verkocht, met andere woorden, massaproductie. Het leer dat wordt geproduceerd door chemisch looien is zeker goedkoper in de aanschaf, maar wordt vaak met weinig vaardigheid gemaakt en lijkt bijna synthetisch. Het is ook niet erg slijtvast en ruikt vaak naar chemicaliën. Het ergste van chemisch looien is dat het buitengewoon slecht is voor het milieu, aangezien de afvalstoffen gevaarlijke stoffen bevatten.

Plantaardig looien is een oude traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven en omvat een meer bekwaam en veel langzamer proces, vaak wel 60 dagen om één stuk leer te produceren. Om deze reden is het een proces dat nu alleen wordt gebruikt door echte ambachtslieden, die er maar weinig tussen zijn. Toscane heeft een oud consortium voor het looien van groenten, een van de laatste in zijn soort, en staat daarom bekend als de leerhoofdstad van de wereld.

Plantaardig gelooid leer is een luxe artikel van hoge kwaliteit en wordt gebruikt voor designer handtassen, schoenen en andere accessoires. De kosten zijn veel hoger en van deze luxe lederwaren wordt alles wat gemaakt is van Italiaans leer als het beste beschouwd en er hangt meestal een hoog prijskaartje aan vast. Hierdoor vragen veel mensen zich af of het al dat extra geld echt waard is, en het antwoord is om vele redenen duidelijk en nadrukkelijk 'ja'.

Toscaans leer, misschien wel het beste van alle Italiaanse leer, is gemaakt van koeien- en kalfsleer, niet gedood voor hun huid, maar als bijproduct van de vleesindustrie. De huid wordt vervolgens zorgvuldig gereinigd, uitgerekt en gedrenkt in enorme houten vaten met natuurlijke tannine, vaak wel twee maanden lang. De oude tradities worden nauwgezet nageleefd en gedurende het lange proces is een hoog niveau van vaardigheid en geduld vereist. Alle natuurlijke stoffen worden gebruikt en veel hiervan worden teruggewonnen en gerecycled voor gebruik in andere industrieën, zoals landbouw en bouw. Dit maakt het looien van groenten tot een volledig natuurlijke en milieuvriendelijke industrie.

Het resulterende leer is mooi, zacht, natuurlijk en aangenaam om aan te raken en te ruiken. De kleur is rijk en warm, maar bleker dan chemisch geverfd leer, waardoor het gemakkelijk en natuurlijk kan worden geverfd in andere tinten, zelfs pastelkleuren. Geen twee stukken leer zijn ooit hetzelfde en doordat het leer handgemaakt is, zijn er kleine oneffenheden die het onmiddellijk onderscheiden van het chemisch gelooide leer.

De echte schoonheid van plantaardig gelooid leer is dat het zeer duurzaam is en op natuurlijke wijze zal verouderen en er met de tijd nog mooier uit zal zien. Doordat de items die van leer zijn gemaakt ook bijna altijd met de hand worden vervaardigd, kun je garanderen dat je een uniek, uniek leren item hebt. Bovendien heeft de manier waarop u uw leven leidt en uw lederwaren gebruikt ook invloed op hoe ze verouderen. Als je een handtas hebt die je bijna elke dag gebruikt en een andere die je op slot houdt voor speciale gelegenheden, zal het leer op elke tas heel anders verouderen, wat echt de levensstijl weerspiegelt die ze met jou leiden.

We denken dat deze uitleg de stelling kwalificeert dat plantaardig gelooid leer, met name gemaakt in Toscane, Italië, het extra geld meer dan waard is. Je zult eindigen met iets dat een leven lang meegaat, uniek is voor jou en buitengewoon mooi is.

Ze zeggen dat het onmogelijk is om de schoonheid van plantaardig gelooid leer echt te waarderen totdat je het in je hand houdt.

Italiaans leer, Toscaans leer, Luxe leer, Hoogwaardig leer, Vintage leer